Már a taxikban is sokan bliccelnek

Pénzcentrum2013. február 4. 10:02

Nem csak a BKV járatain bliccelnek tömegek: meglepően sok olyan utas van, aki a taxiért sem hajlandó fizetni. Csak egyetlen társaságnál, a Taxi Plusnál naponta egy-két utas van, aki nem egyenlíti ki a számláját. Ez havonta több százezer forintos kárt okoz a cégnek, ami beszorozva a fővárosi taxitársaságok számával, igen nagy összegre rúg - derül ki az InfoRádió beszámolójából.

Havonta több százezer forintnyi kárt okoznak a taxitársaságoknak azok az utasok, akik nem fizetik ki a számlát. A Taxi Plus vezető fuvarszervezője az InfoRádiónak elmondta: az egyik legtipikusabb az, amikor a hét végi buliból jövő erősen ittas utas nehezményezi az utazás végösszegét és nem fizet.

Sok gondot okoznak az olyan ittas utasok is, akik - mint ahogy Papp László fogalmaz - belső dolgaikat teszik közszemlére a taxiban, amit ezután a sofőrnek ki kell takarítania.

A helyzet nem egyszerű, ugyanis a sofőr nem nyúlhat a renitens utashoz, a pénzt pedig pláne nem tudja elvenni tőle. Legfeljebb a rendőrséget hívhatja ki, ám beletelhet egy órába is, amíg odaér a járőr. Ilyen esetekben bevett szokás, hogy a taxis rádión kér segítséget a közelben lévő kollégáktól, hogy együttes erővel győzzék meg az utast, fizessen.

Papp László szerint csak náluk napi 1-2 ilyen eset van. Abból is szokott bliccelés adódni - teszi hozzá - , hogy megtévesztik a sofőrt, akit megkérnek, hogy várakozzon, amíg beszalad a házba a pénzért - persze, nem megy vissza a kocsihoz fizetni.

Címkék: