Balesetveszély a fővárosban: ennyi kátyút regisztráltak

Pénzcentrum2013. február 1. 18:33

A csapadékos idő miatt egyre több a kátyú az ország útjain, de Budapesten jobb a helyzet.

A fővárosi tulajdonú, valamint a tömegközlekedés által használt utakon 580 balesetveszélyes, nagyobb kátyút fedeztek fel, és ezek javítását azonnal elkezdte a Budapesti Közlekedési Központ Közút Zrt. - mondta az InfoRádiónak a cég vezérigazgatója.

Almássy Kornél kiemelte: új technológiát is bevetnek. A hengerelt melegaszfalt alkalmazása 5 és 0 Celsius-fok között még megoldható, ha hidegebb az idő, akkor öntött aszfalttal vagy hidegaszfalttal javítják a hibákat, de tartós lehet az infrakátyúzás is.

Tavalyhoz képest több a kátyú, de hosszabb távra visszatekintve jobb az úthelyzet. A vezérigazgató szerint ezt igazolja, hogy míg 2010-ben még 130 millió forintot fizettek ki kátyúkár-rendezésre, addig 2011-ben már csak 45 milliót, tavaly pedig 13 milliót.

Országos helyzet

A legtöbb úthiba az elöregedett mellékúthálózaton található - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Szóvivője. Pécsi Norbert szerint a tavalyi enyhe tél miatt kevesebb úthiba alakult ki az állami közút-hálózaton, de az elmúlt hetek rendkívül csapadékos és ingadozó időjárása miatt megnőtt ezek száma.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Tartósan nulla fok felett és száraz időjárás esetén folyamatosan végeznek kátyúzási munkákat, de télen csak hidegkátyúzást tudnak alkalmazni, ami kevésbé hatékony. Emiatt tavasszal tartósabb anyaggal is végeznek munkálatokat az utakon - fejtette ki.

 

Címkék: