Leépít Budapesten a Ryanair

Pénzcentrum2012. november 22. 19:03

A Ryanair ma, bejelentette, hogy 40%-os leépítést hajt végre budapesti bázisán, ami azt jelenti, hogy 10 útvonalat zár be.

"Miután a Hochtief üzemeltetésében lévő repülőtéren megemelték a díjakat, nem voltak hajlandóak jól működő létesítményeket biztosítani és képtelenek voltak versenyképes költségalapot ajánlani a Ryanair által ajánlott jövőbeni növekedéshez, a Ryanair 2013. január 10-től kezdve 10 útvonalat (Baden, Birmingham, Bologna, Düsseldorf, Krakkó, Lübeck, Malaga, München, Oslo, Thessaloniki) zár be" - áll az ír diszkont légitársaság közleményében. A Ryanair budapesti forgalma évente 800 000 utassal fog csökkenni (2 millióról 1,2 millió utasra), és ez közel 800 "helyi" munkahely elvesztését fogja eredményezni a légitársaság szerint.

A 2013. január 10-től érvénybe lépő leépítések a következőket fogják érinteni:

5-ről 3-ra csökken az itt állomásozó repülőgépek száma
30-ról 20-ra csökken az útvonalak száma (33%-os csökkenés).
Heti 280-ról kevesebb, mint 170-re csökken a járatok száma (40%-os csökkenés).
Éves szinten 2 millióról 1,2 millióra csökken az utasok száma (40%-os csökkenés).
20 útvonalból 9 esetében csökken a járatok gyakorisága.

A Ryanair közölte, hogy ezek a lépések visszafordíthatóak, amennyiben a Budapest Airport versenyképes költségeket ajánl, illetve hatékony létesítményeket biztosít.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Portfolio.hu elemzői véleménye szerint minden bizonnyal nem csak az áll a Ryanair lépése mögött, hogy sokallják a Budapest Airport árait - ahogy arra már több esetben rávilágítottak -, de a kisebb forgalmú, többnyire veszteséges téli időszakban hagyományosan a legtöbb légitársaság leépít kapacitásokat. Tavaly télen például a Ryanair 80 gépet tartott a földön.

Címkék: