Zuhan a benzinár, egy éve nem volt ilyen olcsó

Pénzcentrum2012. november 5. 18:30

Tovább zuhan szerdától a benzinár a hazai kutakon - tudta meg a Portfolio.hu. Ezúttal literenként nyolc forintos árváltozásra kerül majd sor, melynek köszönhetően közel egy éves mélységbe esik a benzinár. A dízelesek is örülhetnek, hiszen a gázolaj literenkénti ára két forinttal csökken.

Szerdától bruttó nyolc forinttal csökkenti a MOL a benzin és két forinttal a gázolaj nagykereskedelmi listaárát - tudta meg a Portfolio.hu. Mindez azt jelenti, hogy az olajtársaság a benzin literjét bruttó 386,6, a gázolajét pedig bruttó 408,6 forintért adja majd a kiskereskedőknek.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással (8 Ft-os benzinár és 2 Ft-os gázolajár csökkentéssel) szembesülnek majd szerdán az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 403-404 forintos, a gázolajat pedig 425-426 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd.

Az egy évvel ezelőtti szintekhez képest a benzin literjét már csupán 7, a gázolajét pedig 24 forinttal vásárolhatjuk meg drágábban, ami 1,8 és 6%-os emelkedésnek felel meg. A benzin utoljára tavaly december végén járt a szerdainál alacsonyabb árszinteken, a gázolaj ára azonban idén nyáron is volt már alacsonyabb, mint amit a hét közepétől tapasztalhatunk majd.


Az általunk követett finomított jegyzésárak nem mutattak akkora árváltozást az utóbbi napokban, hogy az indokolttá tehette volna a szerdától várható árcsökkenést. A MOL a korábbi hetek árcsökkentéseivel vélhetően óvatosabb volt, és a lehetőségeinél valamelyest kisebb csökkentést hajtott végre, melyet most szerdától pótolhat be a vállalat.
 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


Címkék:
gázolaj árváltozás,