A Balaton a legjobbak között: újabb siker

Pénzcentrum2012. augusztus 29. 17:22

Egy német könyvkiadó Európa húsz legszebb kerékpáros útja közé választotta a Balaton körüli biciklis utat - tájékoztatta lapunkat a Magyar Turizmus (MT) Zrt.

A müncheni székhelyű Bruckmann Verlag, amely a Duna menti biciklis útról már több könyvet is kiadott, 2012. július végén jelentette meg újabb kerékpáros könyvét "Die schönsten Radtouren in Europa" címmel. A színes fotókkal illusztrált, 168 oldalas kötet Európa 20 legszebb kerékpáros útját mutatja be, egy-egy túrát 6-8 oldalban leírva. A 20 kiválasztott út közé a Balaton is bekerült.

A szerző, Thorsten Brönner kerékpárjával 8 napig a magyar tenger északi partján kirándult, s 6 oldalas írásában kedvcsinálóan számol be élményeiről, kiemelve az őszi táj nyugalmat árasztó szépségét, amelyet a természet szerelmesei a Balaton mellett több helyen - pl. Kis-Balaton, Kápolnapuszta, Káli-medence, Hegyestű, tihanyi levendula mezők - élvezhetnek. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park kiállítóhelyein pedig érdekes információkhoz lehet jutni a különleges természeti szépségekkel kapcsolatosan. Aki kultúrára vágyik, az mindenképpen látogasson el Keszthelyre, Veszprémbe, Tihanyba vagy Sümegre - tanácsolja a szerző.

A kerékpáros turizmus évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend Németországban, ezért az MT Zrt. németországi képviselete évek óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy különböző csatornákon - online megjelenés, sajtóutak szervezése kerékpáros tematikában, egyéni kerékpáros újságírók meghívása, kerékpáros rendezvényeken való részvétel - minél többen értesüljenek a magyarországi kerékpáros lehetőségekről.

Címkék: