Tilosban parkoltál? Így megúszhatod

Pénzcentrum2012. június 13. 09:04

Ha a parlament is úgy akarja, kikerülhetnek az objektív felelősség hatálya alól a tilosban parkolásos ügyek - írja a Napi Gazdaság.

Ajelenlegi szabályozás szerint már a tilosban parkolás is tartozhat az objektív felelősség körébe, s a tapasztalatok szerint erre a lehetőségre egyre inkább utaznak a rendőrök, illetve a közterületfelügyelők a fővárosban és vidéken egyaránt. Akadnak területek, ahol még a térfigyelőkamerákkal is a szabálytalanul parkolókat pásztázzák. Az objektív felelősségi ügyeknél a legkisebb kiszabható büntetés a gépjármű tulajdonosára 30 ezer forint.

Ennek a közeterületfelügyeleti biznisznek vetne véget a fideszes Bíró Márk, aki az elmúlt hetekben a Fidesz KRESZ-ügyi referensévé avanzsált. Javaslatával kikerülne a megállás és várakozás szabályainak megsértése az objektív felelősség alól - ami a képviselő szerint indokolatlanul szigorú szabályozás, ezért a jövőben újra a szabálysértési törvénybe kerülne ez a passzus. Az érvelés szerint a tiltott helyen való várakozás - a közlekedésre való veszélyességét tekintve nem vethető össze - a gyorshajtással.

 

Címkék: