Megmenekül a 3-as metró: félmilliárdot költenek rá

Pénzcentrum2012. május 14. 19:05

Több mint félmilliárd forintot biztosít a főváros a leromlott állapotú 3-as metró átmeneti javítási munkálataira - olvasható a főváros hivatalos honlapján.

A legkritikusabb hatszáz méteres szakaszon kicserélik a síneket - ennek révén megszüntethetők a jelenlegi sebességkorlátozások -, fokozzák a vonal tűzvédelmét, elsőként az állomásokon, felgyorsítják az Alstom-szerelvények forgalomba állítását, hogy a legrosszabb állapotban lévő metrókocsikat a 3-as vonalról leselejtezhessék, jövőre pedig 35 kilométer hosszan lesz síncsere - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Tarlós István főpolgármester.

Tarlós István hangsúlyozta: a metró üzembiztonságos működését tudják megoldani. Hozzátette, a városvezetés folyamatosan figyelemmel kíséri a metróvonal állapotát. "Elsődleges számunkra az utasok biztonsága" - jelentette ki, utalva arra, hogy a vonalon csak minősített, forgalomra és utasszállításra alkalmas szerelvények közlekedhetnek, tavaly pedig 43 kocsit ki is vontak a forgalomból. "A vonal nem életveszélyes, bár a felújítás csúszása jelent kockázatot" - jelentette ki a főpolgármester.

 

 

Címkék: