Magyarokat is csábítanak a szomszédos fesztiválok 2012-ben

Orosz Márton2012. április 17. 17:03

Sokan már pontosan tudják, mikor és hova utaznak a nyáron, sokan pedig ezekben a hetekben tervezik meg a nyaralást. A felmérések szerint hazánkban egyre gyakoribb, hogy egy-egy fesztivál jelenti a nyári üdülést, a legújabb trendek szerint pedig egyre többen választanak külföldi fesztiválokat, összekötve a szórakozást az utazással. A Pénzcentrum.hu a környező országok rendezvényei közül csemegézett: hova menjünk bulizni 2012 nyarán?

Június második hétvégéjén rendezik meg Ausztriában a Nova Rock fesztivált. A magyar határtól néhány kilométerre fekvő Nickelsdorf idén is a rockzene rajongóit várja, a húzónevek között megtalálhatjuk a Metallicát, a Linkin Parkot, vagy a Limp Bizkitet is. Az évről évre több tízezer zenerajongót vonzó rendezvény Magyarországon is nagy népszerűségnek örvend: sokan Hegyeshalom, Mosonmagyaróvár környékén keresnek olcsó szállást a fesztivál idejére, innen autóval, tömegközlekedéssel utaznak naponta a rendezvényre. Vannak olyan szállásadók is, akik néhány ezer forintért saját kisbuszukkal viszik-hozzák a fesztiválozókat. A Nova Rockra a 3 napos jegy 122 euróba (36 ezer forint) kerül.


10 ezer főt várnak idén a horvátországi Hideout fesztiválra, amely 600 kilométerre Budapesttől, Pag szigetén, közvetlenül a tengerparton kerül megrendezésre. Mark Newton, a Hideout szervezője a Pénzcentrum.hu-t úgy tájékoztatta, a legtöbb vendéget Nagy-Britanniából, Horvátországból, Szlovéniából, Szerbiából, Magyarországról és Olaszországból várják. Mark Newton szerint a Hideout leginkább egy nyaralással egybekötött fesztiválként aposztrofálható, hiszen a környék tele van üdülőhelyekkel, így az esti koncertek indulásáig is kiválóan el lehet tölteni a szabadidőt. A fesztivál különlegességének a limitált belépést biztosító hajós parik számítanak, de vannak például speciális medencés bulik is. A különleges környezet élvonalbeli - elsősorban elektronikus zenei- fellépőkkel párosul, az idei húzónevek között megtalálhatjuk például Ricardo Villalobost, Skrillexet vagy Tigát is. A legfrissebb információk szerint a jegyek már a hétvégén gyakorlatilag teljesen elfogytak (a hivatalos honlap tájékoztatása szerint a környékbeli országok állampolgárai vásárolhatnak még belépőket).


Az elmúlt években vált népszerűvé a magyar fiatalok körében a szerbiai EXIT. A július közepén megrendezésre kerülő rendezvény a magyar határtól 120 kilométerre található Újvidéken, a Péterváradi-erődben kap helyet minden nyáron. A rendezvény szervezői a délszláv államok fiataljai mellett elsősorban Nagy-Britanniából és Hollandiából várják a látogatókat - a rendezvényen évente 150-170 ezren vesznek részt. A szervezők tájékoztatása szerint az idei év húzónevei a Guns N' Roses, a Duran Duran és a New Order lesznek. A rendezvény az elmúlt években kezdett a magyar látogatókra is fókuszálni, már több hazai jegyirodában is vásárolhatunk rá jegyet (korábban csak interneten keresztül lehetett), a 4 napos bérlet 25 ezer forintba kerül. Az újvidéki szállás miatt nem érdemes izgulni: korábbi tapasztalataink szerint az online szállásfoglalás helyett érdemes a városba érkezve válogatni az olcsón kiadó lakások, kollégiumi szobák közül.


Július első hétvégéjén rendezik meg az észak-szlovákiai Trencsén repülőterén a Pohoda fesztivált. A széles zenei kínálat mellett színházi előadások, kiállítások, irodalmi programok is várják a látogatókat. A 30-33 ezer napi látogatóval üzemelő rendezvény idei sztárfellépői közt megtalálhatjuk Lou Reedet, a Kasabiant, az Orbitalt és a Public Enemyt is. A 3 napos belépők jelenleg 85 euróba (25 ezer forint) kerülnek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Faith No More, a Prodigy, és a Franz Ferdinand is várja idén a csehországi Rock for People látogatóit: a Prágától száz kilométerre található Hradec Kralove-ban megrendezésre kerülő esemény 30-35 ezer látogatóval számol, leginkább Csehországból, Szlovákiából, Lengyelországból és Németországból, de egyre többen jönnek az Egyesült Királyságból is. A szervezők egyik legfontosabb marketingeszközként az alacsony árakat használják, amely - szerintük- megmutatkozik a jegy- és sörárakban egyaránt. A 4 napos belépő jelenleg 63 euróba (18 ezer forint) kerül.

Címkék: