47 ezer forintból sörön és hamburgeren is el lehet élni

Pénzcentrum2012. április 6. 05:32

Bérlet, sátorhely, sör és hamburger más sem kell egy kiadós fesztiválozáshoz. A kérdéses 47 ezer forintból, akár több fesztiválra is elmehetünk idén, ha csak a fentiekre költünk. A legolcsóbb rendezvényen akár 13 napig is kihúzhatnánk -persze, ha egyáltalán tartana eddig-, napi két hamburgert és 4 sört fogyasztva.


A legtöbb fesztivál akciós hetijegyeket kínál nyár elejéig. El lehet kezdeni készülni a nyári szezonra, programok már jórészt nyilvánosak. A Pénzcentrum.hu az EXIT fesztivál nyomán annak járt utána, hogy melyik rendezvényen húzná legtovább egy közmunkás, akinek 47 000 forintból kell megélni. A számítások során a még kedvezményes díjakkal számoltunk, nagyobb fesztiválok esetében sátrazás helyett a padon alvást javasoljuk, hiszen egy ottalvós jegy már semmiképp sem fér a keretbe például a Szigeten. A több fesztiválon persze ingyen sátrazhatunk, az EXIT-en az április végéig tartó akció keretében 0 forintért válthatunk sátorhelyet.


Nem mindegy, hogy egy sör 500 vagy 1000 forintba kerül. A teljes esemény költségvetésekor gondoljunk arra, hogy sehol nem engedne be alkoholt a rendezvény területére, így azt a helyszínen kell megvásárolni. Napi 2 hamburgerrel és 4 sörrel számolva a pécsi Fishing on Orfű fesztiválon akár 13 900 forintból el lehetünk 3 napig, ez napi 4 633 forint.

 


Összeállításunkban szereplő fesztiválok közül a legdrágább a horvát Outlook, ahol naponta 15 ezer forintból is csak szegényesen jövünk ki. A legdrágább magyar fesztiválon, a szigeten ezzel szemben már 12 ezer forint alatt ellehetünk. Szerbia kifejezetten olcsónak számít, hiszen színvonalban megközelíti a legnagyobb magyar eseményeket, mégis napi 6 500 forintba kerül az ottlét. Az utazás persze nincs benne a költségekben, ezzel külön érdemes számolni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: