MÁV: tavasszal hatalmas járatritkítás jöhet

Pénzcentrum2012. február 27. 14:32

Komoly menetrendváltozások jöhetnek a magyar vasúton áprilisban - értesült az ecoline. A hírportál információja szerint tavasszal bár komoly mértékben csökkenhet a közlekedő személyszállító vonatok száma, a nemrég újranyitott mellékvonalak bezárására ugyanakkor nem kell számítani.

A járatritkítástól elsősorban sokmilliárdos megtakarítást remél a vasúttársaság. A fő cél az, hogy minél több olcsón üzemeltethető Bz motorvonatot nyerjenek ki a legkisebb forgalmú mellékvonalakról, ezek a sokszoros költséggel üzemeltetett dízelmozdony + 2-3 kocsival néhány embert szállító vonatokat váltják majd ki. Jelenleg a mototvonatból van hiány, ezért járnak sok nulla forgalmú vonalon teljesen üresen mozdonyos vonatok.

A nemrég újranyitott mellékvonalak többségén újra csak napi 2 pár vonat lesz, s a menetrendet úgy módosítják, hogy lesz, ahol egy motorkocsival több vonalat is kiszolgálnak. Politikai oldalról az újranyitott vonalak bezárása vállalhatatlan lett volna, a visszatérés a napi 5-6-ról a 2 vonathoz még kimagyarázható.

 

Címkék: