A Balatonnál azt remélik, hosszú lesz a tél

Pénzcentrum2012. február 3. 09:32

Több ezer balatoni szállásadó és vendéglátó bízik abban, hogy tartós hideget, napsütést és persze sok vendéget hoz a február − nagy szükség volna rá, hiszen katasztrofálisra sikerült a tavalyi nyár és a legtöbb helyen az év végi forgalommal sem lehetett dicsekedni - írja a Napi Gazdaság.

Ha maradnak a mínuszok, akkor néhány napon belül Siófoktól Balatonfüreden át Keszthelyig sok helyen lehet majd korcsolyázni, fakutyázni, jégvitorlázni. Az önkormányzatok többsége már elkezdte a pályák kijelölését, a vendéglősök, büfések pedig nyitásra készülnek. A telet az egész évben nyitva tartó nagy szállodák is szeretnék kihasználni.

A siófoki Hotel Azúrnál például az év végi ünnepek idején is több vendég volt, mint tavaly, a befagyott Balaton, a közelgő Valentin-nap, illetve a farsang nagy lehetőségeket kínál, így már szervezik a jeges programokat, helyi vállalkozókkal közösen.

Az már az elmúlt években is kiderült, hogy a kelet-balatoni térség vendéglátóinak is sokat hozhat a konyhára, ha megfelelő hóviszonyok vannak a Bakonyban.

Címkék: