Tűz a budapesti metróban

Pénzcentrum2012. január 10. 07:57

Ismét kigyulladt egy metrószerelvény a fővárosban - értesült a Pénzcentrum.hu. Az utasokat a kék metró vonalának egy szakaszán - a Deák Ferenc tér és a Nagyvárad tér között pótlóbuszok szállítják.

A Pénzcentrum.hu a BKV Zrt. fődiszpécserétől úgy értesült, hogy egy szerelvény füstöt okád magából a Corvin negyed megálló környékén. A társaság tájékoztatása szerint a füst 20 perccel 8 előtt keletkezett, s a hiba elhárításán már dolgoznak munkatársaik. Azt egyelőre nem tudták megmondani, mikor áll vissza a megszokott közlekedési rend.

Utazó riporterünk úgy tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy tűzoltók vannak a Corvin negyednél, s a metró bejáratát lezárták az utazóközönség előtt. Az utasokról pótlóbuszok gondoskodnak, melyek megállóiban hatalmas tömeg alakult ki. "Aki felfér egy-egy buszra se nagyon örülhet, hiszen az ideiglenes járat nagyon lassú."

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a Corvin negyed felől a Nagyvárad térre beérkező metrószerelvény áramszedője hozzáért valamihez, s az elektromos ív miatt füstölni kezdett. A tűzoltók kiérkezésekor láng, izzás már nem volt; a szerelvényt hőkamerával átvizsgálták és egy külszíni állomásra kísérték - tette hozzá.

Friss: Újra jár a 3-as metró a teljes vonalon.

Címkék: