Az új KRESZ betartását ellenőrzik a rendőrök

Népszava2011. július 26. 09:02

A rendőrség célzott közúti akciókkal tovább javítaná a baleseti statisztikát a nyári szezonban is. Leginkább a legnagyobb és a legkisebb járművek vezetői számíthatnak ellenőrzésre - írja a Népszava.

Júliustól változott a KRESZ, növekedtek a büntetési tételek, több a büntetőpont és emelkedett a bírságok összege is.

A gyalogosok 30 ezer, az autósok akár 300 ezer forintot is fizethetnek, ha átmennek a piroson. Lakott területen belül 15, lakott területen kívül 30, autóúton és autópályán 40 ezer forint a bírság, ha valaki nem köti be biztonsági övét.

Tudj meg mindent az új KRESZ-ről: KATTINTS!

A rendőrség most egyfelől a kerékpáron közlekedők fokozott ellenőrzésével igyekszik javítani a helyzeten, ugyanakkor országos rendőrfőkapitány elrendelte a teherjárművek, autóbuszok sofőrjeinek vezetési- és pihenőidejére vonatkozó előírások megtartásának kiemelt ellenőrzését, ami augusztus 31-ig tart. Az ellenőrzések elsősorban a késő esti és a hajnali órákra koncentrálódnak.

A változás óta eltelt hetekben a rendőrség igyekezett toleránsan hozzáállni az esetekhez - ahol erre lehetősége nyílt. A "betanulási időszak" azonban ezen a héten véget ér, és a törvény teljes szigorával lépnek fel a szabálysértők ellen. Az első hónap tapasztalatait augusztus elején értékelik a rendőrség vezetői, illetve a jogalkotók.

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: