Új metrómegálló a pesti belvárosban

Pénzcentrum2011. június 27. 17:20

Corvin negyed lett a korábban Ferenc körút néven működő tömegközlekedési csomópont új neve. Minden tábláról eltűnik a korábbi név, a költségeket a környéken hatalmas beruházásokkal jelen lévő Futureal Development Zrt. állja.

Egy hete Corvin negyed nevet mond a 3-as metró szignálja a korábbi Ferenc körút metrómegállónál, a metró vezetője pedig elmondja a korábbi nevet is.

Az ingatlanmenedzser.hu értesülései szerint a csomópont átnevezését a közelben építkező Futureal Csoport kérte. Az ingatlanfejlesztő eredeti javaslata Corvin Sétány névről szólt. A tárgyalások folyamán végül a Corvin-negyedre esett a szakmai választás, mert ezzel utalnak a történelmi Corvin közre, a Corvin filmszínházra, a Corvin bevásárlóközpontra és a sétányra egyaránt. Tatár Tibor, a Futureal Development zrt. vezérigazgatója közölte: a cégtől 20 millió forintot kértek az összesköltségre és ezt a Futureal elfogadta.



Nagyobb térképre váltás

Az átnevezés a BKV szerint összhangban van a cég törekvéseivel, hogy az adott csomópontban lévő összes megálló könnyen beazonosítható nevet kapjon. Az átnevezés vonatkozik az összes felszíni megállóra is. A tájékoztató eszközök cseréje folyamatos, a következő napokban a metróban, Combino vonalcsíkon, adatállományban, illetve a menetrendi tájékoztató eszközökön is meg fog jelenni az új elnevezés.

Címkék: