Így működik a csodaparkoló

Pénzcentrum2011. június 19. 09:42

A közterületi fizető parkolás rengeteg céges járműüzemeltető számára jelent különös gondot, odafigyelést, és nem elsősorban a díjak mértéke, hanem sokkal inkább megfizetésük módja miatt. A készpénzes - pénzérmés - megoldás a rendszeresen díjköteles övezetben várakozók számára a lehető legrosszabb, legkényelmetlenebb és legkevésbé hatékony megoldás, amit az eddig elérhető elektronikus rendszerek ugyan messze felülmúlnak, de még ezeknél is létezik kényelmesebb változat.

Két hazai hátterű vállalkozás együttműködésének köszönhetően 2011. július 1-től Budapesten és 26 vidéki városban bárki számára hozzáférhetővé válik a GPS alapú parkolási díjfizetési rendszer. A szolgáltatás igénybevételéhez az autóban egy már meglévő GPS flottakövető vagy járművédelmi rendszerre, ennek hiányában kifejezetten az ehhez a szolgáltatáshoz beépített eszközre van szükség − ismertette a megoldást Szász János, a fejlesztő cég szóvivője.

A szolgáltató elsődlegesen a meglevő, mintegy 30 ezer autót üzemeltető partnereinek kínálja a szolgáltatást, de a szükséges eszköz beépíttetésével bárki csatlakozhat a rendszerhez. Ennek egyszeri díja megközelítőleg 40 ezer Ft, amit a havidíj - minimum 4500 Ft - és a szolgáltatás alkalmankénti ára - kényelmi díja - is terhel, ez 99 Ft. Akik már rendelkeznek a szolgáltató flottakövetési rendszerével, azok havonta 625 Ft-os felárat és "kényelmi díjat" kell megfizessék - a mindenhol és mindenkor érvényes parkolás díjon felül.

A szolgáltatás jelenleg egész Budapesten, illetve Ajka, Badacsonytomaj, Balatonfüred, Békéscsaba, Debrecen, Eger, Gyöngyös, Győr, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Keszthely, Kiskunhalas, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Szekszárd, Székesfehérvár, Szentendre, Szombathely, Szolnok, Tapolca, Tihany, Vác, Veszprém, Zalaegerszeg és Zalakaros területén érhető el.

 

Címkék: