300 ezres taxiszámla - van, akinek megéri

Pénzcentrum2010. december 25. 16:02

Bob Ransley, a Nagy-Britanniában élő és dolgozó taxisofőr pályafutása eddigi legnagyobb viteldíjú fuvarát könyvelhette el, amikor egy hét fős családot az Angliától mintegy 800 mérföldre (1300 km), az Alpokban található síparadicsomba szállította.

Az utazás mellett eltökélt család, miután a havazás miatt törölték a repülőjáratukat, amivel a terveik szerint utaztak volna, felhívta a brit légitársaság repülőtéri transzfer részlegét és megkérdezték, hogy 1000 fontos (323 ezer forint) viteldíjért akadna e olyan sofőr, aki a Francia Alpokban található Val d'Isere-be szállítaná őket.

 


A család elmondása szerint megpróbáltak autót bérelni, azonban a választható lehetőségek között nem volt olyan méretű jármű, amiben mind a heten elfértek volna. Elmondásuk alapján ugyanazt a pénzt ajánlották fel a sofőrnek, mint amit egy megfelelő méretű autóért kért volna egy bérbeadással foglalkozó társaság.

Lemondani semmiképp sem szerette volna az utat a sportos família, ugyanis mintegy 7000 fontjukba (2,2 millió forint) került, és ennek nagy részét elvesztették volna, ha az utolsó pillanatban mégis úgy döntenek, hogy inkább otthon maradnak. A hosszan tartó, kimerítő út ellenére a síelni vágyó család mindössze csak 6 órával később érkezett meg, ahhoz képest mintha az eredeti elképzelés szerint repülővel utaztak volna.

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


A taxisofőr elmondása szerint még sohasem járt Franciaországban, azonban a megpróbáltatásokkal teli, tizenöt órás, hóviharokkal tarkított, hegyi szerpentineken végigvezető út után, pár óra alvást követően, azonnal visszaindult Angliába.

 

Címkék: