Már tervezik az M4-es autópályát

Pénzcentrum/MTI2010. augusztus 12. 11:02

478 millió forintba kerül az M4-es autópálya M0 - Cegléd közötti 45,5 kilométeres szakaszának tervezése - derül ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben közzétett tájékoztatójából.

Az összegért cserébe az UTIBER Közúti Beruházó Kft. vállalja a szakaszra vonatkozó környezeti hatástanulmány készítését, környezetvédelmi engedély megszerzését, engedélyezési tervek készítését, építési engedélyek megszerzését és a kiviteli tervek készítését. Az M4 autópályát 2x2 forgalmi sávosra tervezik 3,75 méteres sávszélességgel és 130km/h-s tervezési sebességgel. A szakaszra 19 db aluljárót, ebből 8 db külön szintű csomópontot is terveznek.

Korábban: Melyik Magyarország legveszélyesebb gyorsforgalmi útja? - Sosem találnád ki!

A Közbeszerzési Értesítőben egy másik gyorsforgalmi út tervezésével kapcsolatos tájékoztatást is közzétett a NIF. Az M86-os Szeleste és Csorna közötti szakaszának engedélyezési és kiviteli terveinek elkészítését 789 millió forintért vállalata az ÚT-TESZT - UNITEF Konzorcium. A mintegy 41 kilométeres útszakasz új nyomvonalon, 2x2 forgalmi sávval épül ki, melyeknek sávszélessége 3,5 méter lesz. A szakasz terveire 4 darab külön szintű csomópont is kerül. A 44 darab műtárgy és 5 darab környezetvédelmi műtárgy mellett két komplex pihenőhelyet is tervez a konzorcium.

Címkék: