A BKV is készül az Úszó EB-re

Pénzcentrum2010. július 31. 14:02

A Magyar Úszó Szövetség 2010. augusztus 4-15. között rendezi meg a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában az Úszó Európa-bajnokságot, ezért ebben az időszakban a BKV sűríti a szigetre közlekedő autóbusz járatait.

2009 augusztusa óta zajlik a Margit híd teljes körű rekonstrukciója, emiatt a Margit hídon a 4-es és 6-os villamosok és az autóbuszok folyamatosan közlekednek, de a Margitsziget megállóhelyen nem állnak meg. A sziget ebből az irányból csak gyalogosan közelíthető meg.

A Margitsziget közösségi közlekedéssel történő kiszolgálása az Árpád hídon keresztül zajlik. A 26-os autóbuszok az Árpád híd metróállomástól Margitsziget, Centenáriumi emlékműig közlekednek. Buda felől a 134-es autóbusz vonalán is elérhető a sziget, amely Békásmegyer Újmegyeri tér - Margitsziget, Centenáriumi emlékmű között közlekedik. Az Úszó EB versenyei alatt a BKV sűrítve közlekedteti a Margitszigetre közlekedő autóbuszait a várható nagy utasforgalomra tekintettel.

A Margitsziget elérhető a BKV hajójáratával is, melynek menetrendje közlekedési vállalat honlapján megtekinthető. A Margitsziget szökőkút hajóállomás északi és déli irányból is elérhető 600 forintos felnőtt és 300 forintos gyermekjeggyel. A Jászai Mari tér és a Margitsziget szökőkút közötti átkelőjegy ára pedig felnőtteknek 250, gyermekeknek (4-14 év) pedig 150 forint, négy éves kor alatt az utazás ingyenes a BKV hajóin.

Az Úszó EB ideje alatt a sportolókat és a sportdiplomatákat is a BKV szállítja különjárati autóbuszokkal. Ezeket a céljáratokat csak az Úszó EB vendégei vehetik igénybe.

Címkék: