BKV: fontos változás szombattól!

Pénzcentrum2010. július 21. 10:15

Július 24. és augusztus 19. között a 4-6-os villamosok Móricz Zsigmond körtér - Blaha Lujza tér, illetve a Fehérvári út - Blaha Lujza tér közötti szakaszain villamospótló autóbuszok közlekednek a villamospálya felújítási munkálatai miatt - közölte a BKV Zrt.

A felújítás idején villamospótló autóbuszok közlekednek majd a villamosok dél-budai végállomásai és a Blaha Lujza tér között. A 4V jelzésű pótlóbusz a Fehérvári út - Blaha Lujza tér, míg a 6V jelzésű pótlóbusz a Móricz Zsigmond körtér - Blaha Lujza tér között közlekedik majd. A Blaha Lujza tér és a Moszkva tér között a felújítás időtartama alatt is villamosok szállítják az utasokat.

A pótlóbuszokra a 906-os éjszakai autóbusz megállóiban lehet felszállni, kivéve a Ferenc körúti Petőfi híd irányú, illetve a Baross utcai mindkét irányú megállókat, ahol augusztus 3-ig a villamos peronszigeteinél állnak meg a pótló autóbuszok. Augusztus 4-től itt is a 906-os autóbusz megállójában állnak meg a pótlóbuszok.

 


A BKV a felújítás ideje alatt is biztosítja a mozgásukban korlátozott utasok szállítását a menetrendben meghirdetett alacsonypadlós szolgáltatással, az utasok tájékoztatásáról folyamatosan gondoskodnak a BKV honlapján is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A felújítás során közel 3200 méter sínt cserélnek ki a szakemberek, továbbá három váltó és egy vágánykereszteződés cseréjére is sor kerül. A vágányzár alatt egy vágánykapcsolat épül be az Üllői úti megállóhoz, így a jövőben kisebb szakaszon lesz szükség autóbuszos pótlásra, ezáltal egy esetleges forgalmi zavar hatása minimálisabb lehet.

A tervezett munkálatok várhatóan augusztus 19-én fejeződnek be, majd ezt követően indulhat meg a villamosközlekedés a teljes útvonalon, de a Margitsziget megállóhelyen továbbra sem állnak majd meg a szerelvények.

Címkék: