Olcsó és környezetbarát: idén is siker volt a Hegyalja Fesztivál

Pénzcentrum2010. július 19. 18:02

Vasárnap reggel véget ért a 11. Hegyalja Fesztivál. A rakamazi, tokaji rendezvényt a négy nap során közel nyolcvanezren keresték fel.

A látogatottsági rekord pénteken, a Motörhead koncertjén dőlt meg: húszezren buliztak, ami háromezerrel több a tavalyi csúcsnál. A zárónapon is "rezgett a léc", ugyanis megközelítette a húszezret a nézőszám. Akkor többek között Ákos és a Quimby szórakoztatta a közönséget.

Baleset a fesztiválon: túl az életveszélyen
Túl van a közvetlen életveszélyen, de továbbra is súlyos az állapota annak a fiatalembernek, aki pénteken este a Hegyalja Fesztiválon a katapultból esett ki. A 21 éves pilisi fiatalembert a nyíregyházi Jósa András Kórház intenzív osztályán ápolják.


A fesztivál zárónapján örökös Hegyalja-tagokká fogadták a szervezők azt a száz embert, akik megfeszített munkával dolgoztak, hogy az idei rendezvény létrejöhessen.

Újdonságok

Az idén bevezetett úgynevezett re-poharaknak köszönhetően a fesztivál ideje alatt körülbelül 35 százalékkal kevesebb szemét keletkezett, mint a visszaváltható poharak előtti időkben. A re-pohár hasonlít a műanyag poharakhoz, de vastagabb fallal, és jóval ellenállóbb műanyagból készül - így elmosogatható, azaz többször is használható. A fesztiválozók kedvezményesebben jutnak re-pohárba mért söreikhez. Az idén bevezetett re-poharaknak köszönhetően a fesztivál ideje alatt mintegy 35 százalékkal kevesebb szemét keletkezett, mint a visszaváltható poharak előtti időkben.

 


A fesztiválozók felavatták az új Hegy' plázst is, ami a hegyaljás nyaralás legújabb helyszíne volt az idén.

Alacsony árak

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Pénzcentrum helyszíni tapasztalatai szerint valóban jelesre vizsgáztak a speciális poharak: a látogatóknak valóban nem kellett az eldobott poharak hegyein keresztül közlekedniük, ráadásul a kiszolgálást sem lassította a rendszer. A fesztivál ugyanakkor idén is tartotta korábban megszokott alacsony árait: a nagy magyar rendezvények közül gyakorlatilag a legkedvezőbb árakkal Tokajban találkozhatott a közönség.

Egy korsó Borsodi sör 370 forintba kerül, a kimért bort 180 forinttól keződik (deciliterenként), a fél literes Pepsi üdítőért 300 forintot kértek.

Címkék:
quimby,