Megduplázódik Tokaj lakossága

Pénzcentrum2010. július 13. 18:02

Keddre megduplázódik Tokaj lakossága. Már délelőtt közel ezer hegyaljás táborozott a tokaji Tisza kempingben. A gyakorlott Hegyaljára járók ugyanis tudják, hogy a kedvenc fájuk alatti sátorhely elfoglalásához érdemes időben érkezni. Az elő-hegyaljázóknak nem csak árnyékos sátorhely jut, de aki időben érkezik, a hosszú sorban állást is elkerülheti. Már ma kinyit a jegypénztár Tokajban a fesztivál bejáratánál, és épülnek a színpadok is.

A tokaji bemelegítéshez keddre is remek időt jósolnak a meteorológusok, 31 fokos maximum hőmérséklettel. A kánikula túléléséhez a tiszai strandolást, és a borospincék hűvösét ajánljuk, persze, nem csak a fesztivál előtti két napra. A szervezők is készülnek a nagy melegre, ugyanis július 14. és 18 között, a fesztivál idejére is ezt ígéri az előrejelzés. A kánikulában folyamatosan locsolják majd a területet, és persze sör is, tokaji bor is, fröccs is, víz is lesz bőven a közel kétszáz koncert mellé.

Az elő-hegyaljázók mellett már a szervezők is helyszínen vannak. Hétfőtől gőzerővel épülnek a színpadok, a beléptető rendszer, így aki idejében érkezik, a jó sátorhely megszerzése mellett az első sorból nézheti, hogyan épül a Hegyalja Fesztivál.

Címkék: