Egy hatalmas sikertörténet ért véget

Pénzcentrum2010. július 8. 14:02

Leállította az előző generációs 5-ös BMW-k M-változatának gyártását a BMW. A típus a bajor autógyár elmúlt 5 évének egyik legnagyobb sikere, utódjára már nem kell sokat várni.

Nem gyártanak több M5-ös (E-60-as kódjelű) szedán BMW-t - jelentette be a német autógyár. A típusból - minden elődjét felülmúlva - összesen 19.523 darab készült. Ebből is látszik, hogy a forma és a teljesítmény a világ minden táján nagy népszerűségnek örvendett. Az E61-es kódjelű M5-ös kombiból jóval kevesebbet, mindössze 1025 darabot sikerült eladni 2007 óta.


Az M5-ös szedán változatának elsődleges piaca az Egyesült Államok volt. Csak az USA-ban 8.800-at értékesítettek belőle, de sokat vásároltak még Németországban, az Egyesült Királyságban, Írországban, Japánban és Olaszországban is.

A típussal együtt búcsúzik a kocsiban használt ötliteres, 507 lóerős motor is. A modell, a 2011 márciusában megrendezésre kerülő genovai autós seregszemlén bemutatkozó, utódjában már egy kisebb, nyolchengeres, 4,4 literes ikerturbós erőforrás fog dolgozni - írja a MotorAuthority.

Aki eddig nem vásárolt, már biztosan lecsúszott arról, hogy vadonatúj (E-60-as) M5-öst vehessen át valamelyik hazai márkakereskedésben, ugyanis Magyarországon egy darab sincsen készleten ebből a típusból - válaszolták a Pénzcentrum kérdésére a Wallis Pestnél. A modell itthoni listaára korábban - áfával és regisztrációs adóval együtt - 30.546.000 forint volt.

Címkék: