Életével játszott a román potyautas: csoda, hogy túlélte

Pénzcentrum2010. június 10. 13:02

Elképesztő potyautazásról számolt be a brit sajtó. Egy román férfi egy Boeing 747-es repülőgép kerekén ülve utazott Ausztriából Angliába. Csodával határos, hogy túlélte.

A Daily Mail című napilap beszámolója szerint a 20 éves román fiatalember munkavállalási szándékkal szeretett volna Angliába menni, azonban nem volt elég pénze a repülőjegyre. Bécsig eljutott, a schwechati repülőtéren pedig -saját bevallása szerint- átmászott a kerítésen, így jutott be a felszállópályákhoz.

A hihetetlennek tűnő történet szerint a reptéren felkapaszkodott egy magántulajdonban (konkrétan a dubaji királyi család birtokában) levő Boeing 747-es kerekére, így jutott be a gép futómű-terébe. A férfi bő másfél óra utazás után landolt a heathrow-i reptéren, ahol a rendőrség azonnal letartóztatta.

 


Valójában csodával határos, hogy túlélte az utat. A repülőgépnek azon részén ugyanis nincs fűtés, így -41 fokban utazott. Ráadásul a gépnek -az időjárási körülmények miatt- alacsonyabban kellett repülnie, így juthatott elég oxigénhez a vakmerő potyautas.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A hírek szerint a brit hatóságok elengedték a férfit, aki -mivel EU-tagország állampolgára- szabadon beutazhat az Egyesült Királyságba. A dubaji sejk azonban pert fontolgat az osztrák légügyi hatóságok ellen: Ausztria már megkezdte a vizsgálatot az ügyben.

Címkék: