Ma indul a "szülők Szigete"

Orosz Márton2010. június 4. 11:32

Ma indul a kétnapos StarGarden a budapesti Népstadion kertben. A Sziget Szervezőiroda először rendez fesztivált az idősebb generációnak.

Ma és holnap a Népstadion kertben lépnek fel a nemzetközi és hazai zenei élet nagy legendái az Animalstól az Omegáig: a sorban ott van -többek között- a Deep Purple, a Kool and the Gang, a Blood Sweat and Tears, a Korál, a Karthago, a Beatice is.

A két nap alatt, négy színpadon, több mint 40 hazai és nemzetközi sztárprodukció élő koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők. Nagyszabású adománygyűjtés is indul: a Magyar Televízió június 5-ei karitatív műsorában elárverezik ismert magyar és külföldi zenészek tárgyait, a budapesti StarGarden fesztivál pedig minden belépőjegy árából ezer forintot ajánl fel azokat segítve, akiknek a lakhatása került veszélybe a közelmúlt árvizei miatt.

Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda ügyvezetője korábban úgy fogalmazott, hogy a StarGarden elsősorban az idősebb generációt, a fesztiválozó fiatalok szüleit célozza meg. "Felidézni egy korszak szellemét, az úgynevezett nagy generációt, ezt szeretnénk elérni" - fűzte hozzá.

A StarGarden a nagy zenészek mellett nagy borokat, zamatos pálinkákat és ízes ételeket is kínál. "A zenei fesztivál mellett egy nívós borfesztivál, egy pálinkafesztivál és a gasztrohungarikumok fesztiválja is várja a nagyérdeműt" - mondta Fülöp Zoltán a rendezvény egyik megálmodója. Kortyolhatjuk például hazai borvidékek legnevesebb borkészítőinek italait, mintahogy a legjobb hazai pálinkák is képviseltetik magukat ezen a két napon. A StarGarden gasztro-kínálatában a borokhoz illő kézműves sajtokat is majszolhatjuk, s ízelítőt kaphatunk a hazai mangalica és szürkemarha-kínálatból, az ínycsiklandozó falatok közül nem hiányoznak majd a legjobb hazai és külföldi sonkák és kolbászok sem.

Címkék:
népstadion,