Hajtóvadászat! Az RTL Klub sztárjának csak másodpercekre volt szüksége...

Pénzcentrum2010. május 25. 16:58

Idén összesen 110 800 autót ellenőriztek a hetedik alkalommal megrendezett Generali Autóvadász Kupa résztvevői a pünkösdi hétvégén Budapesten. Tíz lopott kocsi került elő, és 232 más ok miatt körözött jármű akadt fenn a számítógépes szűrésen.

Az ország legnagyobb autóvadász-találkozóján 26 csapat indult. A többségében vidékről érkezett rendőrök, más rendvédelmi szervek dolgozói, polgárőrök és teljesen civil foglalkozású vadászok az év más napjain is arra áldozzák szabadidejüket, hogy minél több ellopott vagy más ok miatt körözött autót találjanak meg. Németh Kristóf, a Barátok közt sztárja is részt vett a vadászaton. Az ő kocsiját nemrég a házuk elől vitték el a tolvajok.


Németh Kristóf


A közel hatvan lelkes vadász speciális technikai eszközökkel felszerelt autókban kutatott a bűncselekmény áldozatává vált gépjárművek után. Egy laptop, egy kamera és egy magyar fejlesztésű szoftver segítségével a rendszám alapján másodpercek alatt lekérhető néhány alapinformáció az adott gépjárműről és annak tulajdonosáról. Ahogy táplálják be a rendszerbe a rendszámokat, máris érkezik az adat, hogy az autó vagy annak tulajdonosa körözés alatt áll-e.

Az autóvadászok munkáját az ORFK és a BRFK munkatársai segítették a rendezvény ideje alatt.

Címkék: