Elképesztő fotó: már a vulkánnal is kampányolnak!

Pénzcentrum2010. április 22. 10:02

Ausztria egyik legnagyobb hivatásturisztikai szakmai fórumán az MT Zrt. a vulkáni hamu következményeként kialakult jelenlegi légi közlekedési káosz lehetséges ellenszereként, közeli konferencia-helyszínként népszerűsítette Magyarországot, s a hazai konferenciaszállodákat és szolgáltatásokat.

Hazánk Ausztria nagyvárosaiból (Salzburg, Linz, Bécs) könnyen elérhető az ÖBB railjet komfort-vonatával, valamint közúton. A magyar turisztikai szolgáltatók többsége pedig a XXI. század elvárásainak mindenben megfelelő szolgáltatásokat tud nyújtani, ezért Magyarország az osztrákok számára ideális konferenciadesztináció, s ár-érték arányban is rendkívül kedvező helyszín céges utazásokhoz, szemináriumokhoz.

 


Ezt az érvrendszert használta az MT Zrt. április 20-án, az idén 10. alkalommal Bécsben megrendezésre került kongresszusi- és incentív turizmus (MICE) rangos ausztriai seregszemléjén: a Hotelbiz, Seminarbiz, Eventbiz workshopon. A bécsi MAK design centerben megtartott egésznapos jubileumi fórumot több mint 1100 szakmai érdeklődő kereste fel, akik 112 kiállító ajánlataiból válogathattak. A rendezvényen Magyarország az osztrák kiállítók mellett külföldi desztinációként vett részt, amely felértékelte az MT Zrt. ausztriai képviseletének és társkiállítóinak helyzetét. A budapesti MICE-ajánlatok rendkívül népszerűek és keresettek voltak. Az euró erős magyarországi vásárlóértékéből származó komparatív előny szinte minden üzleti beszélgetés során felmerült.

Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai külképviseletének vezetője újságíróknak hangsúlyozta, hazánk az osztrák turisták szemében egyre inkább felértékelődik, az elmúlt évben például - a hivatásturizmus szempontjából piacvezető - Budapesten 15 százalékkal nőtt az osztrák vendégéjszakák száma.

Címkék: