Bővíti Budapestről induló járatait a Wizz Air

Pénzcentrum2010. április 22. 14:32

A Wizz Air mai  sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy tovább növeli magyarországi bázisát. A légitársaság 2010. július 24-től a negyedik Airbus A320 típusú repülőgéppel bővíti flottáját, mely további új útvonalak bevezetését illetve, meglévő járatok frekvenciabővítését teszi lehetővé.

A kapacitásbővítésnek köszönhetően napi kettőről napi háromra emelkedik a járatszám Budapest - London Luton járaton. Mind a brüsszeli, mind pedig az eindhoveni járatok száma napi egyről heti tizenegyre emelkedik. Továbbá heti egy járattal növekszik a Malmö-Koppenhága, Turku és Bourgas célállomásokra indított járatok száma.

Ezeken kívül új útvonalként elindul a Budapest - Bari járat heti kétszer és heti három alkalommal újraindul a társaság Budapest - Frankfurt Hahn járta. Így a Wizz Air mától 22 célállomást ajánl Budapestről a 2010-es menetrendi időszakban.

Az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt a kereslet a Wizz Air járataira. Ez következik a folyamatos terjeszkedésünkből, illetve a versenytársak gyenge piaci es pénzügyi teljesítményéből. Mindezek alapján az idén több mint 20%-os növekedést céloztunk meg Budapesten - mondta Váradi József, a cég vezérigazgatója.

Címkék: