Százmilliós károkat okoznak a BKV-nak a kábellopások

Pénzcentrum2010. április 15. 16:32

Kábellopás miatt pótlóbuszok közlekednek a BKV villamosai helyett a vállalat 41-es vonalának egy szakaszán. A mostani - 10 millió forintos kárt okozó - kábellopás már sokadik a közlekedési társaság életében, a károk évente százmilliós nagyságrendűek.

A lopás miatt a 41-es villamosok forgalmát délután 14.00 órától a Budafok, kocsiszín - Kamaraerdő közötti szakaszon le kellett állítani. Budafok és Kamaraerdő között a villamosok helyett autóbuszok szállítják az utasokat. A kábeltolvajok legutóbbi akciója 10 millió forintos kárt okozott a BKV-nak, és akár napokig tartó kellemetlenséget az utasoknak.

Az említett szakaszon a villamosforgalom további fenntartása azért nem lehetséges, mert - a kábellopás miatt - zárlat esetén közvetlen tűzveszélyes helyzet alakulhat ki.

A BKV Zrt. kábellopásból származó kára egy évben megközelíti a 200 millió forintot. A károk összege 2005 óta évente 10-20 százalékkal emelkedik. A közlekedési társaság közleménye szerint a folyamat megállításához társadalmi összefogásra van szükség.

Címkék: