Újranyitották a repülőteret Sármelléken

MTI2010. április 12. 08:47

A Lufthansa szárnyai alatt működő Eurowings légitársaság Düsseldorfból érkezett járatával szombaton délben újból megnyitotta kapuit a sármelléki FlyBalaton repülőtér, amely ezen a napon Frankfurtból és Hamburgból is fogad gépeket.

A leszállóhely újranyitása alkalmából tartott sajtótájékoztatón az üzemeltető cég, FB Airport Kft. ügyvezetője, Gubicza Ágoston elmondta: erre az évre 32 ezer utas fogadását tervezik és öt év alatt szeretnék elérni, hogy a nyereségességhez szükséges 300 ezres utasszámot biztosítani tudják - írja az MTI.

A légi közlekedés féléves szünet után indult újra Sármelléken, ahol a korábbi bérlő, az ír hátterű Cape Clear Aviation Kft. (CCA) ellen időközben felszámolási eljárás indult. Korábbi közlések szerint a felszámoló Vectigalis Zrt. egyelőre egy évre adta bérbe a repülőtér eszközeit, a tulajdonos Zalavár és Sármellék önkormányzatai pedig 50+50 éves bérleti szerződést kötöttek a repülőtér területére az SCD-csoporttal.

A nyitónapon leszállt és még várt Fokker 70-es gépekkel együttesen mintegy hetvenen érkeztek Hévízre és a Balatonhoz, az első gép az ünnepi szokások szerint tűzoltók vízsugara alatt gurult be a terminálépület elé.

Az FB Airport ügyvezetője az öt évre készített üzleti terv alapján arról számolt be, hogy az idei évre várt 32 ezer utas után a jövő évben már 88 ezerre, 2012-re pedig 185 ezer utasra számítanak a FlyBalaton repülőtéren.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az eddigi tárgyalások alapján idén a hévízi Mutsch Ungarn Reisen által szerződött Eurowings Düsseldorfból, Frankfurtból és Hamburgból hoz utazókat, a Salamon Reisen pedig a Hamburg International légitársasággal szerződött lipcsei, drezdai és erfurti járatokra. Várhatóan nyáron Basel és Sármellék között a pozsonyi Danube Wings légitársaság indít gépeket, tárgyalnak egy törökországi, antalyai charterről, de a remények szerint a jövő évtől a Ryanair Londonba és Frankfurtba is repül ismét a Balaton partjáról.

Címkék: