Idén is ikerre vannak ítélve a legnagyobb fesztiválok

Pénzcentrum2010. március 24. 09:32

A Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója szerint az utóbbi években folyamatosan fejlődött a balatoni vendéglátás színvonala, a szállodák azonban túl olcsónak számítanak - írja a Napi Gazdaság.

Róna Iván úgy véli, a balatoni szolgáltatók jobban járnak, ha terveiket a magyar kereslet növekedésére alapozzák - ez a vendégéjszakák 1-2 százalékos növekedésével járhat.  A magyar tenger vonzerejét növelheti, hogy a fesztiválok évében külön programpont lesz a Balaton, a fesztiváltenger elnevezésű programsorozat.

A vezérigazgató szerint jó néhány balatoni nagyrendezvénynek - az alsóörsi Harley-találkozónak vagy éppen a Balaton Sound fesztiválnak - már nem kell "cégér", azok az elmúlt évek sikerei alapján vonzzák a turistákat.

Róna úgy látja: az utóbbi években folyamatosan fejlődött a balatoni vendéglátás színvonala, az itteni szolgáltatók döntő része már nem egy év alatt akar meggazdagodni. A balatoni szállodák árazása átlagosan egy csillaggal alacsonyabb szintre van "belőve", mint amilyen szolgáltatást tudnak kínálni az ügyfeleknek.

Címkék: