Húsvétra megtelnek a balatoni szállodák

Pénzcentrum2010. március 24. 08:47

A négycsillagos balatoni szállodák ismét telt házra számítanak húsvétkor - derül ki a Napi Gazdaság körképéből.

Rádóczy Andrea, a balatonfüredi Hotel Silver Resort igazgatója - a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke- úgy véli, a tavalyi esztendőhöz hasonlóan az idei húsvéti időszak is telt házat hoz. A szakember szerint lényeges, hogy nemcsak a szállodához tartozó Silver Yacht kikötőben, hanem egész Balatonfüreden vonzó események zajlanak az ünnepek idején.

Az alapvetően a magyar vendégkörre alapozó hotelben az idei nyári szezont bizakodva várják, mondván: tavaly már bebizonyosodott, hogy a váláság idején a hazai utazók szemében is felértékelődik a magyar tenger. Külön érték, hogy a nyolcvanas évek legnagyobb küldő országaiban, Ausztriában és Németországban is sikeresen tudták felkelteni a Balatonfüred iránti figyelmet.

Horváth Tibor, a siófoki négycsillagos Hotel Azúr vezérigazgatója is a tavalyihoz hasonló foglaltságról számolt be, húsvétkor is telt házra számítanak. A vezérigazgató az idei nyári szezonban is a tavalyihoz hasonló, 90 százalék feletti foglaltságra számít, a múlt évinél nagyobb lesz a külföldi vendégek aránya.

A balatonalmádi négycsillagos Ramada Hotel & Resort Lake Balaton húsvétra a tavalyinál is jobb eredményeket vár - tudta meg a Napi Wossala György vezérigazgatótól. A főként családdal érkező vendégek ugyanis hosszabb időre, 4-5 napra foglalnak.

Címkék: