Gigantikus sorokat okozhat a nullásjegy!

Pénzcentrum2010. február 24. 08:47

A március 1-jétől bevezetésre kerülő nullásjegy zsúfoltságot okozhat a jegypénztáraknál, és a buszok indulását is lelassíthatja - írja a Népszabadság.

Az ötféle jogosultság szerint díjmentesen utazók március 1-től csak a megfelelő jogcímen kiállított nullás jeggyel szállhatnak vonatra, helyközi autóbuszra. A szolgáltatók azonban az adatok teljes feldolgozására még nem készültek fel.

A MÁV-Start és a Volán-társaságok készülnek is a rohamra. A vasútnál azt ígérik, plusz pénztárakat nyitnak, és ha kell, a sorban állást mozgó jegyárusokkal is próbálják majd lerövidíteni. De a nagy pályaudvarokon esetenként a peronkapuknál is lesz az új jegyfajtából.

Értékesítését a vonataival 680-700 vasútállomást kiszolgáló MÁV-Start is csak 218 gépesített pénztárában tudta megoldani. Ezek nyitva tartási idején kívül, illetve a többi állomáson vonatra szállók a jegyvizsgálótól kérhetik a nullás jegyet.

A Volán-társaságok járataira a regisztrációs jegyek jelentős hányadát az autóbusz vezetők adják majd ki. Ami azzal jár, hogy a díjmentesen utazók kiszolgálása minden megállóban hosszabb ideig tart majd.

Az érvényesség első napját követő napon éjfélig érvényes regisztrációs jegyek a vasútnál az interneten és telefonon is megrendelhetők lesznek, de csak ha helyjegyet, vagy InterCity pótjegyet is vásárol az illető.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A regisztrációs jegy nem névre szól, így kiváltása után más is felhasználhatja, ha azonos jogosultság alapján illeti meg őket az ingyenutazás.

Nem kell regisztrációs jegyet váltaniuk az utasoknak a MÁV-Start vonataira a főváros közigazgatási határán belül. De a vasút a nemzetközi menetjeggyel utazóktól sem kéri majd az új jegyfajtát

Címkék: