KGFB: nem is annyi az annyi

Világgazdaság2010. január 29. 09:02

Másfélszeresére nőtt a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) díja januárban, miután megszűntek a biztosítók kampánykedvezményei - tudatta nemrég a Biztosítás.hu alkuszcég. A piac szereplői azonban cáfolnak.

A biztosítóknak az október végén meghirdetett díjaikat egész évben tartaniuk kell, az év elején nem történhet díjemelés - mondta Papp Lajos, a Független Biztosítás Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) elnöke a Világgazdaságnak. A szakember elismeri, hogy egyes biztosítók a korábbi évekhez hasonlóan alkalmaztak kampánykedvezményeket, ám azt, hogy ezek megszűnésével átlagosan 50 százalékkal emelkedtek volna a díjak, túlzásnak tartja.

Több társaság - az Aegon, a Signal, a Groupama és a K&H - is közölte, hogy nem alkalmaztak speciális kedvezményeket a piacon. A Genertel és az Union ezzel szemben 10, a Generali pedig 20 százalékos kampánykedvezményt adott. Utóbbi cég azonban a balesetmentesen vezetőknek járó kampányidőszaki bónusz megszűnése helyett év közben is kínál kedvezményeket, így nagyjából 10-11 százalékkal nőhettek a díjai.

Az összes KGFB-cikk egy helyen.

Címkék: