Hosszabbít a BKV: mit kell tennie az utasoknak?

Pénzcentrum2010. január 21. 14:32

Három napos hosszabbítás Három nappal meghosszabbítja a bérletek érvényességét a BKV, hogy így kompenzálja az utasokat a sztrájk okozta kényelmetlenség miatt.

A kétheti, havi és negyedéves Budapest-bérletekre és a környéki helyi, valamint a környéki 5 km-es és 10 km-es bérletekre vonatkozóan a bérletszelvényen feltüntetett érvényesség 3 nappal automatikusan meghosszabbodik.

A BKV ellenőrei azt fogják vizsgálni, hogy az ellenőrzés időpontjában az adott bérlet eredeti lejáratának dátumához hozzáadott 3 nap az ellenőrzés dátumával azonos vagy későbbi időpontra esik-e.

Az érvényesség meghosszabbodása automatikusan történik, azzal kapcsolatban sem az utasnak, sem a pénztárosnak teendője nincs.

Mit kell tennie annak az utasnak , akinek...

1. jelenleg érvényes - kétheti, havi vagy negyedéves - bérlete van?

Nincs teendője, mert a jelenlegi érvényessége automatikusan meghosszabbodik 3 nappal. (Tehát ha az eredeti érvényességi idő szerint január 18-án lejárt bérlet január 21-én még érvényes, de 22-én már nem.)

2. jelenleg nincs érvényes - kétheti, havi vagy negyedéves - bérlete, de volt az elmúlt időszakban, és az érvényes volt a sztrájk idején is (vagy annak legalább az első napján)?

Január 22-ig kell új bérletszelvényt vásárolnia. Az új bérletszelvényen szereplő érvényességi idő szintén automatikusan meghosszabbodik 3 nappal. (Tehát ha a szelvényre írt érvényességi idő szerint február 21-én járna le a bérlet, akkor azt február 24-ig használhatja tulajdonosa.)

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

3. éves Budapest-bérlete van?

A 2011. évi bérlet vásárlásakor le kell majd adnia a havi áras és az összvonalas éves bérletnél a szelvényt magát, a kedvezményes éves változatoknál a borítót és a decemberi szelvényt. Így a három napnak megfelelő árkedvezményt kap.


A HÉV-bérletekre az érvényesség meghosszabbítása NEM vonatkozik!

A sztrájk időtartamára érvényesített 24 órás, 72 órás, heti- és családi jegyek a honlapunkon közzétett 20 nagy csomóponti pénztár valamelyikében 2010. január 22. és február 28. között becserélhetők. A sztrájk időtartama alatt érvényes 24 órás, 72 órás, heti- és családi jegyek helyett az utas által megadott kezdő dátummal ellátott, az eredetivel azonos időtartamra érvényes jegy kerül kiadásra.

A jegykompenzációra kijelölt pénztárak

Címkék:
bkv bérlet érvényessége,