BKV-pótló indult a Facebookon

MTI2010. január 14. 08:17

Néhány fiatal BKV-pótló néven új "szolgáltatást" indított a Facebook közösségi oldalon, ahol az autósok jelezhetik, ha stopposokat vesznek fel, a gyalogosok pedig azt közölhetik, hogy merre tartanak. Az oldalhoz egy nap alatt több mint 1.800 tag csatlakozott.

"Csütörtökön felvirrad a BKV-sztrájk harmadik napja, harmadik napja fogunk fagyoskodni a megállókban, állni a dugóban, gyalogolni órákig a szmogban. (...) Ez egy jó alkalom arra, hogy megmutassa Budapest, mennyire képes segíteni önmagán, mennyire vagyunk képesek egy kicsit rendesek lenni egymással. Csütörtökön vegyél fel az autódba gyalogosokat, és stoppolj bátran, ha buszra várnál!"

Az alapszabály az autósok részére, hogy a letölthető A4-es méretű formanyomtatványra írják rá, hogy melyik városrészbe mennek, majd ezt tegyék ki a szélvédő jobb alsó sarkába. Az autósok nem kérhetnek pénzt a fuvarért.

A gyalogosok számára az a szabály, hogy csak azt az autót lehet leinteni, amelyik a gyalogos célállomása felé tart. A találkozási pontok a buszmegállók.

A formanyomtatványokon az "Elvihetlek? Ide megyek:", illetve az "Elvinnél? Ide megyek:" felirat olvasható.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az oldalon a tagok bejegyzésekben is értesítik egymást arról, hogy merre tartanak, illetve hova szeretnének eljutni. A nyomtatványokat a bkvpotlo.blog.hu oldalról is le lehet tölteni.

Címkék: