Fejlesztik a magyar hibridet - képekkel

Pénzcentrum2010. január 13. 13:57

Hibrid meghajtású autó fejlesztésén dolgoznak a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Jármű és Járműirányítási Tudásközpontjában, Kádár Lehel tudományos főmunkatárs vezetésével - tudósít az MTI.

A hibrid jármű eredendően elektromos hajtású, az akkumulátorok kimerülése után a hátsó kerékagyba szerelt villanymotorokat hidrogénnel, E-85-os bio etilalkohollal, vagy benzinnel működteti az aggregátor.


A hátsó kerekek között aggregátor dolgozik, benne egy négyütemű, 13,6 lóerős Honda motorral.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A harmadik éve végzett kutatást és fejlesztést a Nemzeti Kutatási és Technológiai Fejlesztési Hivatal Jedlik Ányos pályázata keretében történik.

Címkék:
hibridautó,