A féktelen fenevad Schwarzeneggert is megbabonázta - képpel!

Pénzcentrum2009. március 12. 14:00

Arnold Schwarzenegger amellett, hogy hétszeres testépítő világbajnok volt és jelenleg Kalifornia kormányzója, rajongásig kedveli az autócsodákat. A napokban többször is a címlapokra került, előbb amikor a Genfi Autó Szalonon tett villámlátogatását kapták lencsevégre, utóbb pedig egy Amerikában fejlesztett környezetbarát sportautó tesztelésében vett részt.

A Ronn Motor Company (RMC) által készített Scorpion névre keresztelt sportkocsi nem csak küllemében és fogyasztásában, hanem a meghajtását tekintve is különlegesnek mondható. Arnold Schwarzenegger egy férfimagazinban olvasott a benzin-hidrogén meghajtású sportkocsiról és azonnal felvette a kapcsolatot a gyártó képviselőivel.

A kormányzó mindenképpen ki szerette volna próbálni az 5,88 literes fogyasztásával a kategória egyik legtakarékosabb autójának tekinthető járművet. Az RMC vezetője eleget tett a kormányzó kérésének és Texasból a kaliforniai kormányzati központba szállíttatta a sportkocsit, ahol Schwarzenegger végre kipróbálhatta azt.

A kormányzó támogatja a gazdaságos és környezetbarát fejlesztéseket, bár ennek némileg ellentmond, hogy a saját garázsában néhány igazi benzinfaló Bentley és Hummer is található. A Scorpion meghajtását egy hidrogén rásegítővel ellátott 3,5 literes V6-os Honda motor biztosítja, az autó a saját víztartályából maga állítja elő a szükséges hidrogént.

A gyártó mérései szerint a fogyasztást sikerült 6 liter alá szorítani 100 kilométerenként, ugyanakkor az autó végsebessége elérheti a 320 km/h-t. Pontos részleteket még nem tudni, de a tervek szerint még idén piaci forgalomba kerülhet az autó.

Címkék: