Kalapács alatt az arany-platina Aston Martin!

Pénzcentrum2009. február 26. 17:30

Március közepén a Retro Race eseménysorozat keretében bocsátják árverésre a lenti képen látható arany és platina bevonattal ellátott Aston Martin modellt. Az Alchemist tuningcég által speciális eljárással készített DB7-es sportkocsit az új James Bond mozi premierje után mutatták be egy kiállításon.

Az Alchimist nevű autótuning garázs által készített modell azt az illúziót kelti, mintha a jármű elemei aranyból és platinából készültek volna. A kettős tónusú hatást keltő látvány önmagáért beszél, a kivitelezés során a legapróbb részletekre kiterjedő gondossággal jártak el a készítők.

A számítások szerint a projekt költsége 150 ezer dollárra rúgott és ebben még nincs benne az 1995-ös DB7-es vételára. Meg nem erősített hírek szerint az autó olasz megrendelésre készült, a tulajdonos személyét homály fedi. Az eladó az aukciós ház szerint nagyot bukhat az üzleten, mivel a szakértők 45-55 ezer dollár körüli lecsapási értékre számítanak, ami még a felhasznált arany és platina anyagköltségét sem fedezi.

A Retro Race árverésén több különleges Aston Martin csodajárgánnyal is találkozhatunk majd, a szervezők megemlékeznek az autógyár 50 évvel ezelőtti nagy sportsikeréről. A DB7-es mellett DBR1-esek, DBR9-esek és egy V8GT versenyautó is felsorakozik majd. Ha a várakozásoknak megfelelően alakul a licit, akkor a vevő igazi bombaüzletet csinálhat.

Címkék: