Kilátástalan helyzetbe került a Honda!

Pénzcentrum2009. február 23. 14:00

Az eredeti tervek szerint a Honda vezetősége ma döntött volna arról, hogy kinek értékesíti Forma 1-es csapatát, az autógyár mai sajtóközleménye szerint azonban komoly érdeklődő hiányában valószínűleg meghiúsul az üzlet. Japán második legnagyobb autógyártója komoly értékesítési gondokkal küzd, a sportra szánt források emiatt teljesen elapadtak.

Takeo Fukui, a Honda elnöke arról volt kénytelen beszámolni, hogy egyetlen értékelhető ajánlat sem érkezett a csapat megvásárlására.


Takeo Fukui, a Honda elnöke

"Az autó értékesítés ilyen mértékű visszaesése komoly gondokat okoz vállalatunknak, ezért kényszerintézkedéseket kellett hozni. Ezek közé tartozott, hogy a Honda, mint konstruktőr, és mint motorszállító is kiszáll a Forma 1-ből, a csapat értékesítése során azonban a mai napig nem jártunk sikerrel." - mondta a nyáron leköszönő elnök.

Bizonytalanná vált a pilóták, a mérnökök és a teljes személyzet további sorsa, miután a Honda vezetősége nem fogadta el Bernie Ecclestone ajánlatát sem. Egy brit üzletember a múlt héten bejelentkezett a csapatért, de az elnök szerint a tárgyalások kudarcba fulladtak és az érdeklődő visszalépett.

A Honda a Forma 1-ben töltött 9 év alatt egyetlen futamgyőzelemnek örülhetett - Jenson Button 2006-ban állhatott fel a dobogó legfelső fokára a Hungaroringen - de az utóbbi években rendkívül gyatrán teljesített a csapat. Nagy kérdés, hogy a márciusi ausztrál idénynyitón rajthoz tud-e állni a csapat, vagy a Honda nélkül rajtol a száguldó cirkusz idei szezonja.

Címkék: