Óriási bejelentést tett a TikTok: versenytársat kap az Instagram, jön az új fotómegosztó

Pénzcentrum2024. április 10. 18:13

A TikTok bejelentette, hogy új fotómegosztó alkalmazást indít, amellyel az Instagram versenytársaként kínálna egy új, dedikált teret a felhasználók képi és szöveges tartalmainak megosztására. Az újítás a közösségi médiaplatformok világában a már jól ismert termékutánzás trendjét folytatja, azonban köztudott, hogy az ehhez hasonló korábbi vállalkozások jelentős része kudarcba fulladt - jelentette a BBC.

A TikTok bejelentette, hogy új fotómegosztó alkalmazást indít, amely közvetlenül az Instagrammal venné fel a versenyt. Néhány felhasználó máris értesítést kapott arról, hogy fotóbejegyzéseik megosztásra kerülnek az újonnan kifejlesztett "TikTok Notes" alkalmazásban, kivéve akkor, ha ezt az opciót letiltják.

Ez az esemény ismét rávilágít arra a tényre, miszerint a közösségi médiaplatformok gyakran másolják egymás funkcióit - tipikus példa erre az Instagram 2020-as újítása, amikor elindították a Reels-t, ami egy, a TikTokhoz hasonló videómegosztó funkció. Mike Proulx, a Forrester kutatócég igazgatója szerint a másolás jelensége virágzik a közösségi médiában, és ha a koncepció megfelelően kerül kivitelezésre, semmi sem áll a másolt funkciók sikerének az útjában.

Azonban tény, hogy nem minden próbálkozás járt sikerrel, például a Twitter ehhez hasonló lépéséért nem lelkesedtek a felhasználók. Az Instagram is tapasztalt némi ellenállást a felhasználók részéről, amikor igyekezett előtérbe helyezni az új Reels funkciót – még Kim Kardashian és Kylie Jenner is támogatták azt a 2022-es petíciót, amellyel a felhasználók tiltakozni kívántak a változtatások ellen.

A TikTok az új Notes alkalmazás dizájnja vagy megjelenési dátuma kapcsán egyelőre nem erősített meg semmilyen részletet. Az értesítésekből annyi derült ki, hogy az alkalmazás lehetővé teszi majd a fotóbejegyzések feltöltését és megosztását.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Matt Navarra közösségi média tanácsadó szerint, bár nem feltétlenül hiányzik a piacról egy új fotómegosztó alkalmazás, a TikTok ezzel lehetőséget teremthet azoknak a felhasználóknak is a kibontakozásra, akik inkább csak követik mások tevékenységét anélkül, hogy maguk is aktívan részt vennének a tartalomgyártásban. A vállalat jelenleg nehézségekkel küzd egy, az Egyesült Államokban hozott törvény miatt, amelynek értelmében betilthatják a TikTokot abban az esetben, ha annak kínai tulajdonosa nem adja el azt a hónapon belül.

Jasmine Enberg, az Insider Intelligence vezető közösségi média elemzője szerint igenis van értelme a TikToknak egy különálló alkalmazást indítania, Mike Proulx pedig azt javasolná, hogy a TikTok kövesse azt a stratégiát, amit a Meta alkalmazott a Threads esetén: támaszkodjon a már meglévő felhasználóbázisára. Proulx hangsúlyozza továbbá azt is, hogy az új funkció sikerességének eléréséhez elengedhetetlen az újszerű, vonzó és meggyőző felhasználói élmény biztosítása.

Címkék:
tech, mobilalkalmazás, instagram, bejelentés, média, alkalmazás, mobilapp, közösségi média, tiktok,