Itt van Elon Musk rendkívüli bejelentése: egy hónapig bárki ingyen kipróbálhatja a legújabb Teslát

Pénzcentrum2024. március 26. 10:44

A Tesla egy hónapos próbaidőszakot kínál az USA-ban élő ügyfeleinek Full Self-Driving (FSD) vezetéstámogató technológiájának kipróbálására. A döntés célja a járművek városi navigációjának megkönnyítése, mindeközben a növekvő árverseny és a csökkenő kereslet is nyomást gyakorolnak rájuk - közölte a Reuters.

A Tesla bejelentette, hogy egy hónapos próbaidőszakot biztosít Full Self-Driving (FSD) vezetéstámogató technológiájának kipróbálására az Egyesült Államokban a meglévő és az új ügyfelek számára egyaránt. Elon Musk, a cég vezérigazgatója és a vállalat honlapja szerint ez a döntés lehetőséget biztosít az ügyfeleknek arra, hogy megismerjék az új technológiát - Musk egyben el is várja a Tesla munkatársaitól, hogy bemutassák az FSD-t az új vásárlóknak és a szervizelt járművek tulajdonosainak is.

A lépés annak köszönhető, hogy az árverseny és a csökkenő kereslet nyomást gyakorolnak a Tesla eladásaira. Az FSD, ami egyébként 12 000 dollárba kerül, lehetővé teszi a járművek számára a városi utcákon történő önálló navigációt. Habár a Tesla Autopilot és Full Self-Driving rendszereket kínál a vezetés támogatására, a vállalat hangsúlyozza, hogy ezek a technológiák sem teszik a járműveket teljesen autonómmá, azok továbbra is aktív vezetői felügyeletet igényelnek. Elon Musk korábbi ígéretei ellenére a Teslának egyelőre nem sikerült elérnie a teljes autonómia szintjét, emellett a cég vezetéstámogató szoftverét biztonsági és marketing okokból is vizsgálják a hatóságok.

Musk  az X közösségi médiaplatformon közzétett bejegyzésében is megerősítette, hogy a héten az összes FSD-re képes amerikai autó esetében egy hónapos próbaidőszakot engedélyeznek. A próbaüzemet főleg a Tesla X, S és Y modellek újonnan értékesített példányai esetében ajánlják.

A vállalatot súlytó árharc több mint egy éve tart. Januárban felhívták a figyelmet arra is, hogy az év során jelentősen alacsonyabb értékesítési növekedésre számítanak, ugyanis a fókuszt a "Redwood" kódnévvel ellátott, következő generációs elektromos jármű gyártására helyezik. További kihívást jelent a Tesla számára az önvezető rendszerekkel kapcsolatos fokozott hatósági ellenőrzés, ami az Egyesült Államok mellett néhány európai országot is érint. Az Egyesült Államok útjairól decemberben majdnem 2 millió járművet hívtak vissza új biztonsági parancsok telepítse céljából.

Címkék:
autó, tech, egyesült államok, tesla, vezetéstechnika, önvezető autó, tesla motors,