Most érkezett! Megint lehalt a Meta: az egész világon akadozik a Facebook, Messenger, Instagram is

Pénzcentrum2024. március 20. 16:34

A Meta tulajdonában lévő Facebook, Instagram és Messenger szolgáltatások világszerte leálltak, érintve az alkalmazásokat és weboldalakat, a felhasználók nem tudnak görgetni, posztolni vagy kapcsolatot tartani; a hiba okát egyelőre nem ismerik - írják a nemzetközi hírportálok. 

A Meta tulajdonában lévő Facebook, Instagram és Messenger szolgáltatások világszerte működési zavarokkal küzdöttek. Az üzemzavar kezdete ET (Eastern Time Zone; észak-amerikai időzóna) idő szerint 10:45 körül volt, ami az alkalmazások és weboldalak használatát akadályozta meg. A felhasználók nem tudtak görgetni, posztolni vagy kapcsolatot tartani barátaikkal a hiba miatt.

Az incidens az Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot, valamint Európa és Ázsia bizonyos területeit érintette, de más országok is szenvedtek a problémától. A DownDetector nevű online szolgáltatás figyelő oldal arról számolt be, hogy az alkalmazásokhoz, weboldalakhoz és a felhasználói fiókokhoz való hozzáférésben tapasztaltak zavarokat.

A pontos okot még nem állapították meg, de ez a leállás 15 nappal következett egy korábbi esemény után, amikor a közösségi média platformjai egy belső hiba miatt kerültek offline állapotba. Ugyanis ahogyan arról a Pénzcentrum is beszámolt, komoly gondok adódtak a Meta különböző platformjainak (így a Facebook és a Messenger) működésében, március 5-én, kedden a délutáni órákban több olvasónk is jelezte, hogy egyszerűen kiléptette őket a rendszer, és nem engedte őket visszaejelentkezni sem.

Címkék:
tech,