Milliókra húzták le a magyar mulatóslegendát: ez a legújabb trükk, sokan bedőlnek

Pénzcentrum2024. március 16. 12:04

Máriónak lenullázták a bankszámlája. Elmondása szerint február 15-én ránézett az egyenlegére, mert várt egy átutalást, de akkor már nem tudott belépni a netbankjába. Feltehetően egy adathalász oldal megszerezte a harmonikás adatait. 

Több milliós kár érte Máriót, bűnözők áldozata lett a zenész. A zenész és párja éppen esküvőre készül, de szerencsére nem húzta keresztül a számításaikat a hackertámadás.

“A bankok álláspontja az, hogy egyből felemelik a kezüket. Nyilván ez nekik sem jó. Csak valahogy az a nagyon furcsa, hogy nem tudni, milyen biztonságtechnikai lépéseket tesznek az irányba, hogy ha a vége úgyis az, hogy az ügyfél fizeti meg ezt az összeget” – panaszolta Márió, aki most kénytelen “benyelni ezt a veszteséget”. Ügyvédhez fordult, de nem tudni, mi lesz az ügy vége, mivel a rendőrség szerint nincs sok esély a pénz visszaszerzésére. “Olyan IP-címekről érkeznek ezek a hackertámadások, hogy az alapján nagyon-nagyon nehéz lekövetni” – tette hozzá a zenész a Mokkában, amit a rendőröktől megtudott.

Új módszere van a netes csalóknak: simán kifosztanak

Felmérések szerint a Földön élő minden emberre legalább 3 hamis személyazonosság jut a kiberbűnözői piacon, mégis mintha továbbra is félvállról vennénk a fenyegetést a hétköznapokban, különösen a lazább nyári időszakban. Hamarosan elözönlik az üzenőfalakat a szebbnél szebb helyen nyaraló, tökéletes és boldog családok fotói, hadd irigykedjenek az ismerősök, ez a vágy azonban gyakran vezet oda, hogy meggondolatlanul osztjuk meg személyes adatok tömkelegét, melyet nem csupán a barátaink és a családunk, de a digitális világ rosszfiúi is láthatnak. A tudatosabb online jelenléttel kapcsolatos edukáció mellett Hortobágyi Ágoston digitális stratéga szerint mihamarabb egységes, magas szinten szabályozott digitális személyazonosság bevezetésére van szükség, mellyel hitelesen és biztonságosan képviselhetnénk magunkat a kibertérben.

Címkék:
digitális, hacker, kár, millió, zenész, bűnözők, február,