Fennakadások a Facebookon: nem megy a Messenger, nem működik az Instagram sem

Pénzcentrum2024. március 5. 16:33

Komoly gondok vannak a Facebook működésében, több olvasónk is jelezte, hogy egyszerűen kiléptette őket a rendszer. A Messenger és az Instagram sem működik.

Komoly gondok adódtak a Meta különböző platformjainak (így a Facebook és a Messenger) működésében, kedden a délutáni órákban több olvasónk is jelezte, hogy egyszerűen kiléptette őket a rendszer, és nem engedte őket visszaejelentkezni sem.

Szerkesztőségünkben is tapasztalható volt a hiba, és a downdetectorra is folyamatosan érkezett bejelentés a panaszokról a világ minden részéről, és az X-en (korábban Twitter) is egyre gyűltek a panaszok. Emellett az Instagram is lehalt, nem töltötte be a hírfolyamot.

A Meta hivatalos státuszoldala szintén nem töltött be – vagy ha igen, akkor minden szolgáltatás mellé az volt írva, hogy ismeretlen a státusza. Később Andy Stone, a Meta kommunikációs igazgatója az X-en egy posztot tett közzé, melyben azt írta, hogy tudnak a problémáról, és már dolgoznak a megoldáson. Az ugyanakkor nem derült ki, hogy mi volt a gond.

Korábban is volt a Facebooknak hasonló problémája, 2021-ben több óráig nem lehetett használni az oldalt, mert egy konfigurációs hiba miatt a Facebook szerverei nem tudtak kapcsolódni az internethez.

Címkék:
tech, facebook, leállás, instagram, rendszer, rendszerleállás,