Ilyen nincs! A koreai elnökkel egyeztetett Mark Zuckerber: mégis, mire készül a Facebook-vezér?

Pénzcentrum2024. február 29. 15:44

Jun Szogjol dél-koreai elnök és a Meta vezérigazgatója, Mark Zuckerberg megvitatták a mesterséges intelligencia és a digitális ökoszisztémák terén való együttműködés lehetőségeit, célul kitűzve az álhírek elleni küzdelmet és a technológiai fejlesztéseket - jelentette a Reuters.  

Szöulban Jun Szogjol dél-koreai elnök és a Meta vezérigazgatója, Mark Zuckerberg találkozójuk során a mesterséges intelligencia (AI) és a digitális ökoszisztémák fejlesztésének lehetőségeit vitatták meg. A cél az amerikai vállalattal való együttműködés elmélyítése volt. Jun kiemelte, hogy Dél-Korea kiterjedt intelligens eszközökkel rendelkezik, amelyek ideális alapot nyújtanak a Meta AI technológiáinak. Az elnök támogatásáról biztosította a metaverzum és a kiterjesztett valóság (XR) headsetek terén folytatott együttműködést.

Szung Taejun, Jun politikai tanácsadója szerint a megbeszélések során szó esett az AI és a digitális ökoszisztémák jövőbeli fejlesztéséről is. Szung hozzátette, hogy Dél-Korea kész aktívan részt venni a Meta által tervezett projektekben. Ezenkívül Jun arra kérte a Metát, hogy segítsen az álhírek elleni küzdelemben és más visszaélések megelőzésében.

Zuckerberg korábban találkozott a Samsung Electronics és az LG Electronics vezetőivel is, hogy megvitassák az AI és XR technológiákban rejlő együttműködési lehetőségeket. A Meta nemrégiben dobta piacra legújabb vegyes valóság fejhallgatóját, a Quest 3-at, amely versenyhelyzetet teremtett az Apple Vision Pro készülékével.

A vállalat számára fontos célkitűzés az AI-chip-ellátás biztosítása és a generatív AI ökoszisztémák bővítése. Dél-Korea bejelentette, hogy támogatni fogja a helyi AI-fejlesztést többek között szövegadatokkal, alapvető technológiákkal és nagy kapacitású számítási erőforrásokkal.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egy dél-koreai minisztériumi közlemény szerint az ország májusban globális AI biztonsági csúcstalálkozót rendez. Zuckerberg látogatása Dél-Koreába része egy ázsiai túrának, amely során Japánba és Indiába is ellátogatott. Ez volt az első nyilvános látogatása az országban mintegy 10 év óta.

 

Címkék:
digitális, dél-korea, álhír, zuckerberg, mesterséges intelligencia, elnök, meta,