Ezért ne rakd soha bele a vizes telefonod egy tál rizsbe, nagyon komoly baj lehet belőle

Pénzcentrum2024. február 22. 17:45

Az Apple friss útmutatása szerint, ha telefonunk vízbe esik, kerülni kell a készülék bekapcsolását és a töltést, helyette gyorsan töröljük le és hagyjuk kiszáradni. Figyelmeztetnek viszont arra, hogy  rizsben szárítás és a hajszárító használata károsíthatja a telefont, úgy ilyen praktikákkal egyáltalán ne éljünk.

Az iPhone-ok vízbe ejtése gyakori probléma, amitől ráadásul a tulajok nagyon megijedhetnek, és ennek következtében butaságot csinálhatnak. Az interneten számos javaslat található arra vonatkozóan, hogyan lehet ilyenkor helyreállítani a készüléket, azonban az Apple nemrégiben rámutatott, hogy bizonyos népszerű módszerek valójában árthatnak a telefonnak. A cég szerint a legjobb megoldás ilyenkor a türelem - írja a Daily Mail.

Kiemelik, hogyha az iPhone vízzel érintkezik, fontos elkerülni a pánikot és nem próbálkozni a bekapcsolásával vagy töltésével. Első lépésben gyorsan távolítsuk el a vizet és töröljük le a telefont egy tiszta törülközővel. Az összes kábelt húzzuk ki a készülékből, ha be volt bele dugva valami) és ha lehetséges, kapcsoljuk ki a telefont.

Amennyiben "folyadékot észlelt (Liquid Detected)" figyelmeztetést kapunk, az azt jelenti, hogy nedvesség van a töltőportban. Ilyenkor várjunk legalább 30 percet mielőtt újra próbálkoznánk. Az Apple ajánlása szerint akár 24 órát is érdemes várni a teljes száradásig.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ezek a mítoszok kinyírhatják a telefont

Ellenben bizonyos gyakorlatokkal - mint például az eszköz rizsbe helyezése vagy hajszárítóval való szárítása - kerülendők, mivel ezek károsíthatják az iPhone-t. A rizs apró részei bekerülhetnek az eszközbe és gátolhatják annak légáramlását, míg külső hőforrás használata, például egy hajszárító, túlmelegedést okozhat, de akár további nedvességet is préselhet a készülők belsőbb részeibe.

Fontos azt is kiemelni, hogyha fél óra várakozás után is azt jelzi a telefon, hogy folyadékot észlel a belsejében, akkor ne ne próbálkozzunk idegen tárgyak behelyezésével a töltőportba, mert ezzel a száradást kevéssé segíthetjük elő, viszont könnyen elronthatjuk a portot. Vízbeejtés esetén érdemes tehát az Apple ajánlásait követni, és türelmesnek lenni.

Címkék:
iphone, tech, iphone hírek,