Dróntámadásokra készül a magyar kormány? Már épül a védelmi rendszer

Pénzcentrum2023. október 4. 09:12

Dróntámadások elleni védelmi rendszert kell létesítenie és üzemeltetnie bizonyos államigazgatási szerveknek – írja a 24.hu a Népszavára hivatkozva.

Dróntámadásokat elhárítani képes rendszereket telepítenek bizonyos központi államigazgatási szerveknél – az erről szóló kormányrendelet kedd este jelent meg a Magyar Közlönyben. A rendelet értelmében Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelölheti ki azt a központi államigazgatási szervet vagy annak meghatározott létesítményét, illetve azt a gazdasági társaságot, melynek a rendszer létesítésére kötelezettsége lesz. A kabinet az ő javaslata alapján fog rendeletet hozni az ügyben.

Az érintett szervek és cégek saját költségen kötelesek telepíteni és fenntartani a drónvédelmi rendszert. A tárcavezető arról is dönthet, hogy pontosan milyen védelmi követelményeknek kell eleget tenniük a kijelölt létesítményeknek. A drónvédelmi rendszerekkel kapcsolatos minden adatot 30 évre titkosítanak majd. Az eredeti cikk megjegyzi, hogy a kormányrendelet megjelenése előtti napon közölte a 4iG Nyrt., hogy drónvédelmi technológiai társaságot alapít.

 
Címkék:
rendelet, drón, támadás, kormányrendelet, honvédelem, magyar közlöny, honvédelmi miniszter, államigazgatás,