Botrányos biztonsági hiba a Windowsban: egyhamar ki sem tudják javítani

Pénzcentrum2023. május 14. 11:06

A hackerek eddig soha nem látott módon támadtak, a Microsoft szerint a probléma már elhárult - igaz, hogy elég sok mindent be kell szerezni újra.

Pár napja rendkívüli biztonsági frissítést adott ki a Microsoft, ami egy elvileg már korábban befoltozott biztonsági résre adott ki egy újabb javítást. Ez elvileg azt jelenti, hogy a rendszerbe így bejuttatott kártevőket lehetetlen detektálni és eltávolítani is. Annak a hibának a lényege az volt, hogy a hackerek még az előtt benyúlhattak számítógépünkbe, hogy maga az operációs rendszer felállna - ez példa nélküli az informatika történetében, írja az Ars Technica.

Habár a Microsoft szerint a mostani extra frissítés megoldja a problémát és bezárja a biztonsági rést, súlyos áldozattal jár: használhatatlanná tesz minden, biztonságos rendszerindításhoz használt forrást, és újakat kell készíteni belőlük. Indító dvd-k, pendrive-ok, teljes rendszerfájlok, másolata és hálózati Windows-telepítőcsomagok mind-mind érintettek ebben, vagyis elég pepecselős munka vár azokra, akik így indítanák el az operációs rendszert.

Címkék:
tech, biztonság, számítógép, hacker, hiba, microsoft, módosítások, módosítás, windows frissítés, windows,