Itt a legújabb netes gigatrend: a TikToknál, Instánál is gyorsabban terjed

Pénzcentrum2023. február 2. 17:05

A ChatGPT csak december óta használhatja a nagyközönség, de egyetlen röpke hónap alatt máris 57 millió felhasználót gyűjtött. A becslések szerint januárban már a 100 milliós határt is átléphette felhasználóinak száma - írta meg a CBS News nyomán az Infostart.

A TikToknak a százmilliós bázis eléréséhez kilenc hónapra volt szüksége, míg az Instagram két és fél év alatt verbuvált ugyanennyi felhasználót. A Google Translate esetében 6,5 esztendőre volt szükség ugyanehhez.

"Ez a leggyorsabb fogyasztói növekedés, amelyet 100 millió havi aktív felhasználó elérésére láttam a pályafutásom ezen területét érintő ideje alatt. Rendkívül gyors a felfutás során" - mondta Lloyd Walmsley, a UBS részvényelemzője a CBS MoneyWatchnak.

Tanulóktól kezdve szakemberekig mindenki lelkesen teszteli, mire képes a ChatGPT: a program megír egy esszét is, de stratégiai ötletelésben is felhasználható a segítsége. Aggodalmakat is kelt ugyanakkor megjelenése abból a szempontból, hogy vajon milyen területeken válthatja ki az emberi munkaerőt. "Kicsit ijesztő képességekkel rendelkezik. kérdés, ez milyen következményekkel járhat az alacsonyabb képzettségű dolgozók számára" - mondta Walmsley.

Ma napi 13 millió ember fordul a chatbothoz segítségért, kérdéses, hogy alakul ez a szám a következő hónapokban, amikor a hype alábbhagy.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ronthat népszerűségén, hogy a versenytársak, köztük a Google is dolgoznak hasonló technológiákon, ám ezekkel nem sietnek annyira, mivel a cég reputációját ronthatná egy olyan chatbot, mely gyakran téved.

Címkék:
google, dolgozók, millió, szám, chatbot, tiktok,