Új fronton támad a koronavírus: hiánycikk lehet az új iPhone

Pénzcentrum2022. november 7. 09:56

Beigazolódott az elemzői várakozás, a legnagyobb kínai iPhone-gyártó üzemben végigsöprő koronavírus-fertőzési hullám miatt az Apple nem tudja kiszolgálni a vásárlói igényeket. Éppen az év legfontosabb időszakában, a karácsonyi szezon indulásakor - írja a Reuters értesülései alapján a HVG.

A Reuters által idézett szakértői becslés akkor úgy szólt, 30 százalékkal eshet vissza az üzem termelése, ez pedig globális ellátási problémákhoz vezethet. Az Apple hétfő éjjel közleményt adott ki az ügyben: hosszabb várakozási időre kell számítaniuk azoknak, akik két legjobb telefonjukból, az iPhone 14 Próból vagy az iPhone 14 Pro Maxből szeretnének vásárolni.

A teljes igazság megértéséhez érdemes felidézni az elmúlt időszak eseményeit. A Foxconn október 19-én azonnali hatállyal elrendelte csengcsoui gyárának zártláncú működését, a munkások azóta az üzem területén lévő szállásaikon alszanak, nem mozdulhatnak ki a Foxconn-gyár területéről.

A helyzet múlt héten eszkalálódott, amikor az üzem területén nem igazolt valóságtartalmú hírek kezdtek el terjedni arról, hogy a kínai kormányzat emberkísérletként tekint a gyárlezárásra, és arra kíváncsi, hogy az üzem területén végül hányan halnak bele a fertőzésekbe – ha kevesen, akkor országszerte lazíthat a zeró-Covid politikáján.

Címkék:
iphone, kínai, gyár, apple, koronavírus, üzem, munkások, iphone 14,